Fribourg, Locarno och: aj, aj, aj

I helgen åkte jag på två dagsutflykter helt själv. Hade aldrig varit i Fribourg, så jag ville dit. X har sagt att det är Schweiz finaste stad, kan jag kanske inte hålla med om, men mycket vacker och speciell:


Lite som att vara i en en Harry Potter-film...höga broar, gotiska byggnader...här promenerade jag upp och ner i de branta backarna...shoppade i den lilla stan som har 32.000 invånare. Köpte ett par byxor på H&M, två tröjor på Espriit och dop- och barnpresenter till "4-lingarna" där hemma...ska dessutom fixa ngt till en kompis son också. Alla har barn, det är inte klokt!

På söndagen åkte jag till soliga Locarno! Åt en sagolikt god glass, italiensk pizza och drack iste...


På denna stranden satt jag och pratade med familjen hemma i Skåne som satt inne pga spöregn...


På kvällen innan jag skulle åka hem åkte jag upp med en linbana till Madonna del Sasso, en valfärdskyrka, mycket vacker och en otrolig utsikt över sjön:


Snipp snapp snut...så var sommaren slut! Tja, det är ju snart november så jag klagar inte på att det blir kyligare...däremot börjar jag bli galen på att bo så här trångt! 15 kvm är mitt rum! Damsög just och var tvungen at lyfta mina klubbor under tiden och då slog jag huvudet i garderobsdörren, aj aj aj! Jag behöver mer plats! Har ingen plats för någonting! Vill dessutom ha ett badkar! Men eftersom jag inte vet hur länge jag ska stanna vill jag inte flytta...


München!

I helgen var jag och X i München. Två soliga dagar i parker, Olympia-byn och i stan:



Ett slott....mycket fint, med en gigantisk slottspark....



Kinesiska tornet i parken Englischer Garten....


Jag där jag trivs som bäst...bland massa öl...det lokala ölet Hofbräu var gott!


Englischer garten...en stor mysig park med en liten sjö!

Olympiabyn med Olymic tower, stadion och sjö!


Rådhuset....

München var helt klart värt ett besök! Vill åka dit igen....men helst vill jag hit:

(Sthlm = världens vackraste stad)

Har sett San Francisco, New York, Boston, Chicago, Sarcamento, London, Paris, Florens, Venedig, Barcelona, Budapest, Wien, Köpenhamn, Berlin, Zürich, Bern, Dublin, Amsterdam....men finast är Sthlm...

Ska dit 7 november! Sedan tillbaka hit...jobba till jul....vara ledig 20 dec-4 januari...åka tillbaka och sedan stanna här ett tag till...men sen till Stockholm...

Har haft en superjobbig vecka...klarar inte jobbet. Börshandlarna ringer, snackar CH-tyska och jag kan inte fixa jobbet....det funkar inte.....ska få ett bra avslut sedan hem....! Måste fixa jobb, lägenhet & nytt innebandylag...ordnar det sig?


Idag för ett ar sedan...

....drog jag till Arlanda för att aka till Schweiz. Vad har jag da gjort under detta ar?

- Jobbat, jobbat jobbat.....i och för sig inte ett helt ar ännu, började den första december.....har varit rätt tungt......langa dagar, lang reseväg. Men roligt ocksa! Under den tiden jag varit här har 3-4 personer slutat....senast i raden min arbetskollega....trist!

- Sett lite innebandy och spelat själv.......nu har jag lite tappat suget, det är inte sa kul längre, varken att se eller spela.

- Rest: Förutom min semester har jag varit pa intervjuer lite här och var och akt bort vissa helger: Var pa intervjuer i St.Moritz, Scoul, Basel, Bern, Rapperswil.........imorgon blir det att ga upp tidigt! Ska till München med Xavi! Och enligt min Vista dator-prognos ska det bli SOL imorgon där och DIMMIGT här i ZH...jag har ofta tur med vädret :-)

- Längtat hem: tyvärr har inte allt varit som jag hoppats pa. Saknar Stockholm en hel del...hade jobbmarknaden varit lite bättre hade jag planerat min hemresa redan nu. Eftersom det är sa svart att fa jobb bli jag nog kvar till jul och kanske nagra manader efter det. Nu maste jag planera julen, hoppas jag kan fa ledigt. 

Vi jobbar den 24 december, i värsta fall blir det ingen Kalle för mig ;-)

Mamsan på besök

Förra veckan blev riktigt härlig, eftersom jag var ledig två dagar. Mamma kom med planet från Köpenhamn på onsdagseftermiddagen. Sedan spenderade vi fyra dagar i Zürich, på Zürichsee, i Rapperswil, Winterthur, Luzern och Schaffhausen.


Skulle egentligen få med utsikten där vi står utanför Grossmünster-kyrkan, men den kom inte med...



Här är vi på väg till Rappi, en stad jag har goda minnen från, jobbade där sommaren 2001...



Gick på Schweiz längsta träbro där och solen sken på oss, härligt!


På lördagen åkte vi till Luzern och shoppade lite....det blev en klocka bland annat.



På söndagen drog vi till Schloss Laufen am Rheinfall...promenerade därifrån till Schaffhausen....


...längs floden Rhein....så skönt att slippa kontoret och få va ute hela dagarna...

Chefen har semester nu i två veckor men det betyder tyvärr ingen semester för oss. Har så mycket funderingar över mitt jobb här...vet inte om jag vill fortsätta eller inte....men till julen ska jag försöka va kvar. Den som lever får se :-)