Växlar mellan vår och vinter

Har suttit inne hela dagen. Det växlar mellan vår och vinter här nere. Fast idag känns det mera som höst, det är regnigt, ruskigt, dimmigt och mulet. Förra veckan var det soligt och fint, jag satt ute i trädgården och läste Harry Potter, hur skönt som helst. Denna vecka har det snöat och regnat om vartannat. Igår var det ganska fint, solen tittade fram ibland bland molnen, jag gick en promenad längs Zürichsjön efter jobbet. Försvann tidigt igår, redan klockan fyra, hade inget att göra. Jobbet känns tråkigt, jag har för lite att göra. Vissa dagar är ok, andra sitter jag och kan knappt stå ut för att det är så långtråkigt.

Det känns ändå skönt att vintern snart verkar vara slut. Snart är det påsk och då får man lite ledigt. Efter det är det lite fler helgdagar, 1:a maj, kristi himmel och pingsten. Har tagit ledigt två dagar efter påsk, ska jag ska vara hemma nästan en vecka. Ska på en intervju i Lund tisdagen efter påsk. Hoppas det går bra, jag vill så gärna åka hem!

Har tagit en paus med innebandyn. Efter vår sista match i början av mars har jag inte tränat längre. Känner ingen motivation, inget sug längre. Men på något sätt saknar jag att träna ändå, att svettas och komma hem från träningen och känna sig riktigt trött. Så jag har tänkt att börja springa eller något igen, så jag iallafall gör något vettigt.

Dagarna ser ungefär likadana ut. Går upp klockan sex, åker till jobbet vid sju, är där vid åtta. Jobbar till fem, går en promenad efter jobbet, kommer hem, lagar mat, ser några dvd-avsnitt av cityakuten, duschar, går och lägger mig. På helgerna kollar jag lite på innebandy. Har även varit en del på bio med en kompis och för någon månad sedan var vi i Como i Italien, det var soligt, runt 15 grader varmt:



Någon helg innan var vid uppe på en bergstopp, åt på en restaurang där med fantastisk utsikt över alperna, åkte sedan pulka. Efter det hade jag blåmärken i flera veckor efteråt....


Det var skönt att vara hemma över julen. Tiden gick alldeles för fort. Barnen är så söta! Tyvärr blev jag sjuk på julafton och låg i sängen halva dagen. Men jag blev snabbt bra igen.

Här är Didrik med lillebror Adrian! Och Didde med kusin Alice:


Och lilla Timmy:


Saknar dem så mycket när jag är här. Kommer nog åka hem snart, oavsett om jag får jobb hemma eller inte. Det bästa är ju om jag har ett jobb först, det är inte så kul att vara arbetslös. Samtidigt är det svårt att fixa intervjuer när jag är här. Då får jag ta ledigt och boka flyg. Har två intervjuer till på gång om jobb i Stockholm. Får jag inte jobbet i Lund blir det nog en vända till Stockholm i maj för de intervjuerna. Helst vill jag bo i Stockholm, för jag älskar den staden och har mina kompisar och en del av familjen där. Men det skulle vara trevligt att bo i Skåne igen också, även om jag inte har så många kompisar kvar där, har jag större delen av familjen där. Sedan tycker jag Lund är en mysig och fin stad som egentligen har allt. Man har nära till allt och kan cykla överallt, man behöver inte slösa bort tid i kommunaltrafiken.

Får ser var jag hamnar någonstans. En sak är jag rätt säker på och det är att jag inte kommer stanna här längre än året ut. Tror inte ens jag stannar så länge. Vill inte vara negativ och klaga över att var här, Schweiz är egentligen ett underbart land, det är vackert och fint här, man tjänar bra, skatten är låg, man får mkt pengar över till resor och andra saker, det är hög standard på lägenheter och mat och kommunal trafik, men jag vet inte jag saknar min familj och kompisar för mycket, känslan att vara hemma och så. Kan inte förklara det. En sak vet jag, att när jag kommer hem kommer jag uppskatta allt mycket mer än vad jag gjorde tidigare. Som att ha bra kompisar och att inte vara ensam....