Lördagsblogg

Skönt att äntligen få sova ut. Har sovit ca sex timmar i snitt per natt hela veckan...men idag är det ju lördag :-) Sörjar fortfarande Red Ants miss att ta sig till final....

Men samtidigt gläds jag över att få åka till Stockholm under SM-finalen. Balrog-IKSU kanske det blir? Inte helt osannolikt. Men Pixbo lär vara motiverade att göra en 05:a, dvs slå ut Balrog i semifnal och spela final mot IKSU.

Första gången jag beträder svensk mark detta år....blir det. Landar på Arlanda 23.55 18/4, kom och hämta mig, alla som saknar mig ;-) Mest saknar jag Alice, min 2 ½ åriga guddotter som fyller tre år den 19 juli...hon är underbar!

En rolig grej: Didrik, Ingrid (min syster) och Anders (hennes man) och Diddes ofödda syskon kommer och hälsar på mig 1-4 maj :-) Vad roligt det ska bli! Saknar familjen oerhört mycket! Men nu trivs jag bättre här. I januari-februari var det delvis inte så kul här, men nu är det bättre...ska stanna minst till mitten av 2009...

Men jag tjänar ju så pass bra att jag kan resa till Australien om jag sparar i ett halvår & det vill jag :-) Skönt att tänka på annat än skriveri, slutspel, träningar m.m....får se om jag går på Dietlikon-Chur ikväll. Ska köpa en cykel idag så jag hinner nog inte. Men det hade varit skoj, kanske...

Svenska mästarna är ute, de har inte haft en bra säsong!!?? Först missade de bronset i EFC. Sedan ut redan från kvarten i slutspelet. Men det är väl ofta så, efter en topp kommer en svacka. Fast Rönnby tar väl nya tag till nästa säsong.

IKSU imponerar! De lyfter sig verkligen efter jul alltid och blir bättre och bättre ju närmare slutspel hägrar och tar väl sig till sin fjärde raka final i globen om inte Endre skräller igen. Vem vet, de har ju inget att förlora? IKSU lär ju vinna på sin rutin & kunskap. Men guld? Tveksamt..men de lär vara sugna efter alla silver...

Balrog då? Ja undrar om de sover i natt...? Eller ligger de vakna och tänker på sina fyra brons? Verkar som deras semifinalspöke kom hit till Red ants...men inte för att stanna hoppas jag. Läste i Red Ants gästbok att några slutar, det blir ju supertrist om t ex Kundert lägger av 27 år gammal! Hoppas de "äldre" (som ju är i sina bästa innebandy år) fortsätter. Gillar juniorerna, men det är bra med en mix....trist att se elitserien/SML men bara 17-åringar...

Tomt!

Igar var det tomt pa träningen....inget NLA-lag före oss...brukar komma tidigt för att slippa sitta för länge pa jobbet för att se de träna, men igar var det juniorerna som hade tiden före oss. De maste vara gruvligt besvikna och har väl inget att träna för nu! Jag känner mig ocksa beviken, hade hoppas pa final mot Dietlikon och det är ju nära till bada matcharenorna, sa isafall hade jag kunnat se alla matcher.

Livet gar vidare. Nu far jag väl hitta pa andra saker pa helgerna. Kanske dejta ngn snygging ;-) Livet är inte bara innebandy. Det gar i vagor, ibland är man jätteintresserad och det är sa kul och underbart att spela, hjälpa till pa matcher, kolla matcher, skriva om innebandy...men ibland blir det bara för mycket, man tänker: vad sysslar jag med? Hur kan denna sport ha tagit över mit liv? Vad göra jag i Falun eller Chur kl 22.00 en kväll när jag ska jobba dagen efterat?

Sluta kan jag dock inte, men försöka varva ner dosen helt enkelt, göra annat: träffa familj och kompisar, ga pa bio, jobba, etc. Jobbar gör man tillräckligt, vem hade inte velat tjäna pengar pa innebandyn? Men a andra sidan är det skönt när det känns tungt pa planen att ga till ett jobb där alla är totalt ointresserade av sporten.

Det finns trots allt värre saker än att förlora en match eller missa klara malchanser. Pa trammen (sparvagnen) hem igar hoppade en svensk tjej in och satte sig bakom mig. Hon snackade i telefon och jag fick höra hela hennes livshistoria. Hon hade en ex som var alkoholist, hon var gravid och hade sagt upp sig pa jobbet, lägenheten hon bodde i var nymalad vilket kunde vara skadligt för barnet (som var oplanerat) sa hon var pa väg för att sova hos nagra kompisar....ja da tänkte jag: vad är egentligen en förlorad finalplats med sitt favoritlag värd? Kanske ingenting alls.  

Deppigt!

Jo det blev som det blev: knapp förlust.

Blir nog ingen mer daminnebandy för mig denna säsong live, förutom SM-finalen såklart. Här känns det som att välja mellan pest & kolera, jag väljer ingenting alls! Funderade på att se herrfinalen, men vill inte åka så långt....

Struntar i vilket lag som vinner damfinalen. Red Ants är ute, hur är det möjligt, efter det spel de visar upp????

Lucky number 14?

Idag är det vinna eller försvinna för många lag. Dock inte för IKSU & Dietlikon, EFC-finallagen...de kan fira påsk i lugn och ro.

Ska till Chur idag och kolla in match # 5 i damernas slutspel i SML. 2-2 i matcher alltså. Denna match blir den 14:e jag ser med Red Ants A-lag denna säsong, hoppas på tur och vinst såklart :-)

Alltså, så här högt upp i Graubünden ska jag inte, men här var jag samma helg det var cupfinal i Bern:

image37

Utsikt från mitt hotellrum, här kommer en bild till:

image40

Och när hela familjen, två systrar deras två underbara barn & trevliga äkta makar & min mammi är tillsammans hemma i Skåne, bestämmer jag mig för (innebandy psychot), för att inte åka dit och träffa bland annat denna gobiten, "Didde-loo":

image41

Blir det förlust idag, ska jag intala mig själv att livet går vidare, familjen är viktigast och att de mår bra :-)

Jaha, alltså intressant idag:

Piranha Chur-Red Ants 19.00 i Chur
Balrog-KAIS Mora 16.00 i Botkyrkahallen Stockholm
Rönnby-Endre 17.00 i Västerås
Pixbo-Falun på västkusten....SWE.

När det gäller Sverigematcherna är ju Balrog & Rönnby & Pixbo favoriter. Bara att de måste spela tredjematcher är en skräll i sig. Hoppas på en skräll idag. Säger inte vilken :-)

Vilka som än vinner, så kommer det inte vara rättvist, någon match kommer vinnas av ett lag som försvarar sig bra, inte anfaller lika mycket, men är vassare i de avgörande lägena. Idrotten är inte rättvis, precis som kärleken, vem som har mest pengar, tid eller kompisar....ska sikta på att få fler kompisar....det behöver jag. Och alla är ju utbytbara, man lär sig den hårda vägen.

Finaltankar :-)

Nu är det slutspel och snart är det finaldags i både elitserien och SML. Trevligt!

Idag kan det avgöras om Pixbo, IKSU, Balrog vinner sina matcher.

Dietlikon är klara för final efter tre raka matcher. Det var väntat.

Det är mer spännande i den andra kvartsfinalen i dameliten. Red Ants vann med 3-2 igår i Chur. Jag satte mig på tåget dit efter jobbet. Ingen superbra match, men jag måste säga att Red Ants målvakt Tschümperlin har utvecklat sig enormt, hon är en riktig världsmålvakt numera, om man jämför med tex matcherna mot Dietlikon i januari. En av deras unga spelare, # 20 Alexandra Frick har också blommat ut, hon är född 1990, är snabb och har bra teknik. Inga mål igår, men hennes spel med Kundert fungerar ibland lysande och det blir kul att se om de kan avgöra imorgon på hemmaplan. Lite besviken på Chur, när ska de vinna? Red Ants är dock inte i final ännu, viktigt att inte vara nochalanta imorgon, Chur måste ju vinna och lär vara laddade till tusen.

Petra Kundert gjorde ett snyggt mål och en supercool assist ur en svår vinkel från ena hörnan, öppet mål för målskytten. Hon är världens bästa spelare tekniskt sett, förra semin drog hon förbi några backar och klappade till bollen på volley rakt upp i högra krysset. Snabbheten med boll och klubba kan ingen slå. Sedan jobbar hon hårt defentivt också och är snabb tillbaka. En spelare av högsta klass, kul att se, hoppas hon fortsätter nästa säsong och spelar i landslaget igen.

Drömfinalen är såklart Red Ants-Dietlikon, men för sporten hade Chur varit bättre. 17:e gången Red Ants är i final, inte bra alls egentligen att ett lag är för dominant.

För egen del: Trivs jag här i Schweiz med jobb, innebandy och privat vill jag nog stanna flera år. Men det är svårt att säga. Kanske flyttar jag till Winterthur i höst och spelar för Frauenfeld 1.liga GF, hoppas jag platsar, då får jag spela mot Bülach & Winti U, skoj :-) Den som lever får se.

Söndag - veckans bästa dag :-)

Idag är det en sjukt rolig dag. Tre slutspelsmatcher i elitserien och Red Ants - Piranha Chur i Oberseen. Red Ants måste vinna, det blev förlust igår, 2-0 i underläge blir svårt att hämta upp. Små marginaler, Red Ants hade 3-2 inför sista perioden, sedan förlorar de ändå med 3-4. Så är det i ett slutspel.

Trist att elitserien är som den är. 26 matcher. Sedan ett superkort slutspel. Bara bäst av 3. Man sover hela hösten sedan vaknar man i mars och får intresse för daminnebandyn. Så är det!

I elitserien är det alltså: Pixbo-Falun, sänds i tv4, inga rättigheter utanför Sverige, synd för mig. Jämnt här, fördel Pixbo kanske. Rönnby-Endre. Tror nog på mästarna. Men skoj med en skräll!

IKSU-Dalen. Hade också varit bra för Umeå med en skräll från Dalen! IKSU i all ära, men ett byte i norrlandstoppen hade bara varit bra för innebandyn! Dalen har ju inget att förlora. Sedan har de ju Örjan som vet hur mästarlag byggs upp.

Till sist. Hoppas nu det är värt det, 2700 kr har jag cashat upp för att se finalen i globen. Då vill jag se helst två nya lag i globen än de sista åren, kanske Balrog-Pixbo. Men hade varit trevligt med en skräll, kanske Dalen-KAIS...?

Bündner Ausgang, onsdagsträning och trötthet pa jobbet

Skrev sist att helgen va okej, men den maste varit helt underbar, se hur glada jag och tva av mina jobbpolare är här:

image35

första gangen jag drack drinkar/shots dvs annat är öl/vin sen SM-finalen 2007.

I ar blir det nog ingen SM-final för mig. Det är för dyrt att flyga hem och sa kul är det inte heller. Det är inte värt det. Blir väl typ IKSU igen i final mot kanske Pixbo eller sa. Vem vet? Men 3000 för en SM-final vill jag inte betala. Ni som vill sponsra mig med en resa, hör av er :-)

Läste Hermines blogg om daminnebandyn. Haller med delvis, dameliten sliter men far inget. Kommer hem 4.00 fran Umea, klockan ringer tva timmar senare, inget proffsliv precis. Kom till Schweiz, Pirahna kunde behöva förstärkning ;-)

Aprapa Graubünden sa var helgen trevlig. Skidakning, god mat, trevligt sällskap och allt betalt av företaget (utom ausgangen, se ovan).

Snart helg och slutspel. Sag Kundert missa en straff igar. även en bra spelare missar ibland. De mötte HCR U19, annars sag det rätt bra ut med de skjuter för daligt, tror nog inte de har chans pa guldet. Mot Chur är det väl 50-50. Bra för sporten om Chur vinner, även om jag nog hoppas pa Red Ants lite iaf. Trist att Dietlikon alltid vinner allt. Blir det straffar är det kört, D malvakt gamla Balrogspelaren Tomatis är för bra.

Just nu är det lugnt pa jobbet, men snart blir det nog mer att göra. Var tränare har slutat nu. Igar var vi bara 6 spelare, inget roligt direkt. Folk klagar pa min klubba, när jag har bollen sa "haller jag den för högt när jag skjuter typ" Alla är ju inte korta som schweizarna och har miniklubbor 1 meter höga.

Blir bättre när jag byter lag. Men jag kommer nog nagra ganger till. Sedan blir det träning inför Seuzi cup med mina kompisar fran "den gamla goda tiden" när vi klarade 2.liga KF kontraktet med Winti U.

Fick en till bild fran Pilatus av min kompis som hälsade pa mig (jag glömde min kamera):

image36

Trött pa jobbet idag. Hem 23.30. Upp 6:05. Med det nya laget har vi bättre träningstider. Men sa fa matcher, trist! De vill inte kvala till 1.liga. Sa da blir det bara 7 helger nästa ar ocksa :-(

Vill ju spela 1.liga GF, Finns inte manga lag. Ska kolla efter kvalet vilka det blir.

Ny trist mandag

Hallihalla,

Ny vecka, inget roligt. Sitter pa jobbet igen. Helgen var helt okej. Var med jobbet i Arosa och akte skidor. Fint väder pa lördag em da kunde man aka.

Trivs sadär med jobbet. Vagar inte alltid fraga för da blir chefen sur. Sedan maste jag sitta mkt själv ocksa. Det är inte kul. Men de ska anställa ngn till som gör samma jobb som jag.

Han jag jobbar med är rätt nonchalant mot mig ibland, tror han är bäst pa allt och nu ska de ju anställa ngn som ska avlasta honom och en annan. Jag gör väl ingen nytta alls da?

Trött pa Schweiz, vill hem, men jag kan inte misslyckas med ett jobb till. Stannar ett tag till iaf. Pengarna är bra och min au pair familj är rara mot mig. Har provtränat i ett nytt lag och de var trevliga. Träffade en kompis och hennes nyfödda dotter i torsdags i winti, skoj, man har lite ljusglimtar ibland.

Annars är livet här inget vidare skoj. Schweizare gillar som bekant mest sig själva och ju bäst pa allt. Vad gör man här egentligen, en schweizare hade ju kunnat göra mitt jobb. Och mycket bättre de kan ju allt. Och 30 % röstar ju pa ett parti som är mot utlänningar och allt vad EU heter.

Slutspelstips

Var säsong är ju slut, men inte elitspelarnas. SKA BLI SKOJ ATT SE!!!!

Här är heta tips hur det gar:

1. Chur tar första guldet här i Schweiz, bra med omväxling :-) Precis som att IKSU:s svit bröts av Rönnby, inte av en gammal guldslukare som Balrog, kommer Chur satsa allt för att vinna och det blir inte gulddominanterna Red Ants, utan duktiga Piranha Chur, kul för sporten och bra att inte bara tva lag vinner.

2. KAIS MORA chockar alla och tar SM-guld. Siilver till IKSU. Silversviten haller i sig.....Balrog och Rönnby delar pa bronset, besvikna!

Herreliten:

Inga chockar här.

Calebsson och Blomberg för Köniz till guld, Wiler utan Hofbauers = inget guld.

AIK dubblar och tar andra guldet för aret, Warberg viker sig i finalen.

Vad tror ni far jag hem mina tips?

Slut pa säsongen!

Trist, nu är säsongen redan slut. Förra aret kämpade vi med kval till den 15 april, denna säsongen slutade den igar, dvs 2.3.2008. Fick ett helt okej avslut iallafall :-)

Vart spel funkar bättre och bättre, jag far spela i förstafemman med bra spelare. Passningarna sitter inte riktigt alltid och inte skotten heller. Men det blev iallafall ett mal för mig :-) Köksvägen, haha, var roligt ;-)

Vi förlorade dock med 1-5. Efter matchen var jag nog med om nagot som aldrig hänt mig innan. En person i motstandarlaget kommer fram och säger till mig att "jag inte borde halla klubban sa högt". Alltsa hallaaaaaaaaa, vad lööööjligt ;-) ska man skratta eller grata? Jag sa bara: "domarna bestämmer, inte jag" Motstandarna var pa mig mycket, med stötar bakifran och klubbslag, nog mer än mig. Kan de inte nöja sig med vinst och tva poäng :-) Vilken nolla (# 5 i skitlaget Wxxxxx) vill inte nämna skitnnamnet det är sa fult :-) Det idiotiska är att jag tänker pa det och det förstör i min glädje att jag ända gjorde mal i en match vi visste vi skulle förlora. Den andra matchen spelade vi mot ett roligare och bättre lag, de var snabba, spelade juste och kreativt, inga dumma kommentarer.

Nu är säsongen över. Har tagit i kontakt med ett lag i Zürich som spelar mandagar och fredagar, de ska kvala till 1.liga (men kanske kommer de inte att klara det, vem vet) och jag ska provträna med dem, ska blir roligt :-) Da kan jag fortsätta spela pa onsdagar som jag vill :-) Hoppas jag är tillräckligt bra för detta lag (UHC Lioness) De svarade snabbt, roligt för mig.

Igar hände en otrolig sak. Jag det trogna red ants fanset, akte hela vägen till Hünenberg för att se det duktiga NLA-laget spela. I min iver och hast glömmer jag mina nycklar i en väska som tillhör en i laget. Det är en bit mellan Rüti ZH och Hünenberg, och fran Hünenberg hem till mig....sa först pa taget mellan Zug och Zürich märker jag att jag inte har mina nycklar!!! Ringer min tränare, han fixar nagra nummer till lagkompisarna....efter mkt snack drar jag slutsatsen att lagkaptenen, som är i militärtjänst och ej far svara pa telefonsamtal har dem....sa jag far panik (min au pair familj sa att de bara har en nyckel till mitt rum och den hade jag själv sa klart)

Sedan visar det sig att en spelare (hon spelar med salming, sa jag kallar henne för det ;-) ) har dem. Hon svarar inte heller. Ringer aupair familjen...jag aker hem...väl framme vid neubühl ringer Matthias och säger att han har nyckeln till rummet, hittade en extra :-) jag som hade trott att jag skulle aka till jobbet i träningskläder...väl hemma kunde jag pusta ut, kolla pa resultat fran elitserien och SML, njuta av att sova i min egen säng. Somnade 00.45 för att ga upp 5:45 för att dra till Winti och hämta nyckeln. Väl pa jobbet var det lugnt som tur var, och idag ska jag passa barnen. Slutet gott allting gott :-)

Läxa: ak inte till Zug utan nycklar :-)

Regn men inte på Pilatus

Idag är det regn och rusk i Zürich. Men förra helgen var fin. Underbart väder, ingen innebandy att se / spela (ibland blir det för mycket) och besök från Sverige. Vi tog en tur till Pilatus utanför luzern:

image34

Åt lunch på restaurangen där. På väg ner ringde spanjoren från jobbet, haha. Men jag och min kompis drog till Nelson Bar nära Bahnhofstrasse. Det blev några Heineken. Skoj :-)

Vi gjorde upp lite planer på att åka till Australien. Har alltid velat åka dit, tack vare pengarna jag tjänar kan jag kanske åka dit nästa vinter! Ska försöka jobba ett år utan att slösa bort allt för mycket av min semester, har bara 4 veckor.

Imorgon spelar jag mina sista matcher med RA II, sedan ska jag byta till något lag i Zürich. Det blir nog 2. liga, kanske 1.liga om något av lagen jag vill spela i går upp och vill ha mig :-) Hoppas på 1.liga, då blir det fler matcher.

Stannar kanske kvar och ser Riders-Dietlikon, de spelar i samma hall som oss, men två timmar senare, får se om jag orkar. Red Ants spelar utanför Zug, kanske hinner jag dit ;-)