Sol igen i världens vackraste land

Solen skiner igen, härligt! Var på ikea i Dietlikon idag, köpte lite grejer tills min syster, Didde & hans pappa Anders kommer nästa vecka. Tänkte att inte så många åker dit när vädret är fint (gillar inte folkvimmel), jag hade rätt. Hoppas vädret håller i sig då! Var ute och sprang idag, helt underbart, det kändes som sommar. Uetliberg på ena sidan och Zürichsee på andra, ingen dålig löputsikt....

Tänker ändå på underbara Stockholm, här är ända bilden från helgen:

image44

Hon har blivit stor nu Alice! Fyller 3 år 23 juli. Kul att träffa henne igen.

Ska kanske ut i Zürich ikväll, en från jobbet hör kanske av sig.

Annars blir denna helgen rätt tråkig också. Vill vara i Stockholm! Men jag har jobbet här. Saknar min gamla lägenhet. Den var så fin, nu har jag den inte längre! Ångrar inte att jag åkte hit, jag behövde det just då, men just nu önskar jag att jag var i Stockholm, hos kompisar & familj.

Ska jag åka hem måste jag fixa jobb, vilket är jobbigt. Gick på säkert 30 intervjuer innan jag kom hit. Riktigt jobbigt att gå på intervjuer. Skönt att jobba & få lön. Lön igår, man tackar. Men pengar är ju verkligen inte allt, det viktigaste är att man trivs & har folk omkring sig som bryr sig. Jag tycker verkligen inte synd om mig själv, men jag trivs inte här, och vill helst åka hem. Men då ångrar jag mig säkert!!!!

Det kanske blir bättre i höst. Det tog tid innan jag trivdes i Stockholm också. Jag har ändå bara varit här i sex månader. Och jag bodde ju i Stockholm ca 6 år, det är ju rätt länge.

Snart är det EM, ska bli roligt!!! Då har man något att se framemot när jobbdagarna tar slut. Kanske skulle jag ta lite ledigt, men jag har ju bara 4 veckors semester. Vill spara det till senare.

Fredagsfunderingar

Idag blev vädret riktigt fint på kvällen, precis som igår. Annars har det regnat och varit grått här hela veckan. Medan solen lyst över Moder Svea Rike....inte rättvist ;-) Mig gör det inget, har ändå jobbat min normala dos.

Ingen träning denna vecka, inte bra! Funderar över nästa säsong, alternativen:

Jets, 1 liga: väntar på svar från sportchefen, kanske har de plats för mig...

Red Ants, 2.liga: minst troligt, då bara en träning per vecka. Men jag kanske fortsätter träna utan att spela matcher för dem.

Frauenfeld, 1 liga: måste isåfall flytta närmre...blir tufft att ta en plats, många ex NLA & NLB spelare, riktig försäsong (har jag aldrig haft....)

Lioness 2.liga: Hyfsat nära (iaf på fredagar, men få matcher...)

Sista alternativet: hem, men då ska jag ha jobb. Då blir det inte Vällingby BK eftersom vårt lag lagts ner :-( Om jag får jobb i Stockholm blir det kanske Lövet (om jag bor i söder) eller Hawks (om jag bor i norr, men det är div 2, kanske inte för mig)

Jag längtar hem lite, men vill ge det en chans här. Det kan bli bättre. Jag har ju jobb och hålla på med ansökningar & intervjuer igen orkar jag inte, inte just nu. Året ut måste jag stanna.

Nu står sommaren för dörren med fotbolls-EM, coolt!!!!!! Längtar efter bad, glass, fotboll på storbilds-TV med öl och annat....idag blev det en after work öl med jobbpolarna.

I helgen ska jag ta det lugnt. Senast blev det stressigt, hann inte njuta av något riktigt, det blev så hastigt.

Damfinalen var ingen höjdare måste jag säga, första perioden var riktigt kass! Varför är lagen så försiktiga, varför inte satsa allt? Sedan kom lagmaskineriet igång och pumpade in några dragskott.

Herrfinalen däremot, var riktigt grym, spännande med fart och fläkt hela tiden. Jag brukar försvara dammatcher, men årets final var inte den bästa. Gillar båda finalagen, men är besviken på spelet, även om det blev spännande i slutet.

Tillbaka i ett regnigt Schweiz

Det blev en snabb visit i Stockholm, men rolig! Snabbgenomgang om vad som hände:

1. Fredag: 00:00 pa arlanda, ser en taxiskylt med "LAUDRUP", ser sedan Michael Laudrup, solbränd och välmaende...coolt.

2. Lördag: 02:00, äntligen hos syrran i segeltorp, efter byte i köpenhamn, arlanda, centralen, skärholmen och sedan segeltorps c. Fick kasta sten pa huset eftersom de redan sov. 07:30, vaknar av lilla Alice. Hon är sa gullig, även jag vaknar :-) Ater frukost med gänget, famlijen och tva skaningar som är pa besök. 10.00-resten av dagen i globen. Aterkommer till det.

3. Söndag: 02:00 sover över hos en kompis i Huddinge, eftersom jag inte hittar bussen till segeltorp. 10:00 far god frukost....12:00 till huset igen. lunch, promenad med alice som somnar i vagnen, till fruängen. 13:50 buss till arlanda. 16:15: flyger.......fint och bra väder, det gar snabbt. Schweiz är varmt men molnigare än soliga stockholm för dagen iallafall. Lugn kväll, somnar vid 22:30.

Nu: Sitter pa jobbet, saknar Stockholm lite.......vädret är lika trist som min blogg idag.

Finalreflektioner: rätt lag vann? Tja, svart att säga......nu är bade IKSU & Warberg globens giganter. Variation till nästa ar, tack! Vad har hänt med Pixbo?

Final och framtidstankar

Idag blir det sista träningen för mig pa ett tag pa rennweg. hallen är tydligen stängs pga ngt lov (?) tva veckor framöver. Skönt med en hel paus fran innebandyn! även om vi bara tränar en dag per vecka....

har kollat pa lite lägenheter i winti denna och förra veckan. Den jag sag igar var jättefin, nyrenoverad och nära stationen!

Väntar lite med beslutet vart jag ska spela. Har fragat Jets ocksa och det tar typ en vecka till innan de ger mig besked. De sa varken ja eller nej. Men det är bättre än nej iaf....

Ibland funderar jag ocksa pa att aka hem, eftersom jag inte har sa manga kompisar här. Men det är sa jobbigt att fixa nytt jobb och flytta igen. Framförallt jobbgrejen. Jobbet här är inte perfekt, men jag trivs ända rätt bra. Och lönen är bättre än i Sverige.

Sa jag tänkte stanna iallafall till nästa sommar. Sa far jag lite arbetslivserfarenhet fran utlandet, det kan va bra! Men helgerna är trista, är mest för mig själv, det gillar jag inte. Men det är ju upp till mig själv att ändra det.

Familjen kan ju ingen ersätta, sa är det ju bara. Men man förväntar ju sig att när man spelar innebandy lär man känna folk man kan träffa privat, men det har jag inte gjort. Men kanske i kommande lag.

Vädret är daligt, men mig gör det inget, jag jobbar mellan 8.00-17.00/18.00 varje dag, sa det spelar ingen roll. Hoppas bara jag slipper turbulens pa fredagsflyget....

Finalen kan ga hur som helst. Inget tips där. Hoppas pa mycket mal, spänning, lite drama, fysiska närkamper men ända utrymme för lite finlir. Finalerna är ju inte de bästa matcherna alltid, semifinalerna brukar va bättre, men det blir kanske annorlunda nu.

Ja det är upp till tränare och spelare i finallagen, ni bestämmer! Bjud publiken pa den livs bästa damfinalen, det är vi värda ;-)

Finaldags

Om en vecka är säsongen slut. Balrog-IKSU i final, vad coolt! Serieettan mot tvåan. En tabell ljuger väl aldrig, de två bästa lagen är i final. Saknar elitserien. Här är det inte alls så jämnt, Dietlikon lär ju vinna i helgen, kan aldrig tänka mig att Piranha vinner två raka matcher och fixar en femte match.

Ska dra mig till Wallisellen och se hela matchen den här gången. Red Ants har chans på guldet nästa säsong, vilken supervärvning de har gjort i Petra Niemenmaa. Dielikon kanske har det bästa försvaret nästa säsong (om Rhöös stannar) och med Berner, men framåt lär ju Red Ants bli vassare med två Petra, eftersom Kundert också fortsätter! Bra nyheter :-) Blir en intressant säsong!

Vet inte hur jag ska göra. Vi kanske inte har kvar vårt lag, vi är för få spelare. Och om vi får till ett lag blir det bara träning en gång i veckan och match en gång i månaden. Tränade med Frauenfeld, där kan jag få chansen att spela, men det är långt bort, så då får jag flytta typ till Winterthur. Ska kolla på lägenheter där idag.

Risken där är att jag blir bänkad mycket. Provträningen gick sådär. En femma från Winti U var där, de har många ex NLA och NLB-spelare. För mig går det upp och ner, jag är inte så jämn. Kanske är 2.liga bättre. Med Lioness har jag chansen att spela här i Zürich och behöver inte flytta. Men Winterthur är en jättemysig stad, skulle va kul att flytta dit.

Om en vecka är jag i Stockholm! Ska bli skoj att träffa Alice! Och min syster och lite kompisar såklart. Trist att det blir så kort, när man är hemma vill man va hemma längre. Planen går via Köpenhamn 20.10 från Zürich, är på Arlanda 23.55 och jag åker redan 16.15 på söndag. Och vad händer på lördag...SM-FINAL :-) Det finns ju inga ord att beskriva den med, den ska upplevas LIVE. Vi ses :-)

Seuzi cup

I helgen (söndags) spelade jag & några Winti U ala '99-polare seuzi cup:

image42

Fr vänster: # 10: Stella, # 21 (jag), # 16: Karina....

Vi var 99/00 # 10, # 11 & # 12 i Winti U:s 2.liga lag...

Förlorade fyra matcher & vann två. Inte jättebra, men vi var rätt otränade allihop.

I lördags åkte jag till Wallisellen och gick på Dietlikon-Piranha Chur, final 1, men 3-0 till D efter första, gjorde att jag gick, det var så självklart att de skulle vinna.

Fint vänder i helgen! Kunde åka hem i mit matchställ, sol & 18 grader :-)

Isag var vädret också fint så jag gick längs Zürichsee hem från Stadelhofen...

Om mindre än tre veckor ska jag till Sverige :-) Ska bli kul att träffa gobiten Alice som jag inte sett sen julas, och den andra ser jag om exakt en månad:

image43

trevligt med vår, inte bara slutspel :-)