Ingen lunch = CHF 8 = ingen kaka (man kan inte bade ha kakan och äta upp den)

28 grader varmt ute 29 grader varme inne. 24 juni. Det är varmt och svettigt pa kontoret. Borde det inte vara olagligt att lata folk jobba utan en bra AC-anläggning? I gar gjorde jag en jättegod kaka hämtad fran Finland (http://www.bloggen.fi/detEnaochdetandra/), hade tänkt ta med den till jobbet idag. Men jag hade den i en opraktiskt tung form och hann inte lägga i den i en annan förpackning. Men tur var det! För idag var jag tvungen att betala för min lunch som de andra at upp!

Det var i och för sig mitt eget fel. Jag lagade mat i gar. Trodde att jag inte hade anmält mig för mat idag. Gick ut med min matlada och at själv. När jag kom tillbaka fick jag reda pa att jag beställt mat. Men de snälla jobbarkillarna hade lik förbannat ända ätit upp allt.

Sa summan av kardemumman: Jag maste betala anda, eftersom jag tog fel pa dagen. Slutsats: de är inte värda min (Maddes recept) goda kaka. Sa vem förlorar pa det? Dem! Folk är snala och jag är kanske likadan. Försöker iallafall vara generös mot folk jag tycker om.

Lite positiva saker: Tva dagar till lön! Tre och en halv timme tills jag slutar! Fyra och en halv vecka till jag har semester! Migros säljer Rivella. Trots att jag inte gillar budget kaffe för CHF 2.50 per kg vi dricker ska Migros ha en eloge för att de säljer denna fantastiska dryck. Vi har ingen Coop här.

Nu maste jag jobba!

Fem veckor kvar....och veckan som gick

Ytterligare en vecka närmare semestern, nu är det mindre än fem veckor kvar. Veckan har gått snabbt. Har hunnit med att:
  • Vara sjuk....förkylningen satte igång redan förra veckan. Den förvärrades av att jag då bland annat såg Schweiz match mot Turkiet i ösregn. Vi var i ett tält, egentligen perfekt eftersom det regnade. Men med 30 minuter kvar, ställningen 1-1 försvann bilden. Men vi ville ju se klart den spännande matchen. Så vi sprang i ösregnet men hittade ingen bra plats att se matchen...Med fem minuter kvar att spela sprang jag till min buss och när jag var hemma var jag genomblöt. Jobbade ändå torsdag och fredag. I söndags blev jag sämre och det höll i sig till i början av veckan. Då hade jag också en envis huvudvärk. Var därför hemma måndag och tisdag.
  • Se Sverige bli utslaget ur EM. Det var ingen höjdare. Men jag var ändå glad den dagen, eftersom jag började friskna till. Europhorie i ZH:
  • Passa barnen. I torsdags. Det blev lite kurragömma (Verstecknis), spel och fotbollssnack. Mysigt :-)
  • Träna! I fredags tränade jag för första gången på två veckor. Och det gick bra!
  • Se Holland bli utslaget ur EM. Det var igår. Trist. I halvlek köpte jag en Hollandströja i fanzone. För CHF 35. Och nu är de borta, vad ska jag då med den till?
  • Bada! Gjorde jag igår, vid Wollishofen. Kunde gå dit. Ingen bra botten, sten. Men mycket folk ändå. Fint väder äntligen, ca 27 grader. Idag är det lika fint! Badstället:


Massa segelbåtar på Zürichsee:


Och nu längtar jag efter att vara ledig en längre tid. En kompis från Stockholm kommer hit. Vi ska tågluffa runt i Schweiz, Italien och Spanien. Men jag vill så gärna till Sverige också. Hälsa på syskonen som ska få barn. Det blir nog bara Skåne.

Vad ska jag hitta på idag då? Vad jag borde göra är:
  • kolla hur min I audio fungerar....köpte den för ett år sedan för 1000 kr. Har bara använt den som radio.
  • städa mina hyllor / skrivbordslådor: har bara lagt ner massa papper, räkningar, ausländerausweis etc huller om buller där.
  • Ut och springa: nu är jag frisk, inga ursäkter!
  • Bada igen!
  • Handla och laga mat...men då måste jag till HB eftersom allt annat är stängt
Vad jag kommer göra:
Se Italien-Spanien, lata mig, surfa, facebooka, etc....det brukar inte bli som man tänkt.

Zlatan är het igen

det vet väl alla! Bäst när det gäller äntligen! Trodde typ att Grekland skulle göra 1-0 och vinna pa sin defensiv. Men malet kom verkligen när det som bäst behövdes! Coolt att Zlatan inte bara gör mal i Inter utan ocksa i landslaget.....

Pga regnet sag vi (flera fran mitt nytt lag) matchen i ett öltält i stan....manga gick i halvtid. Det skulle de inte ha gjort! Missade Zlatans delikatessmal! Bara jag, Sabrine & Claudia (som är Sverige-fan med svensk tröja, bättre än jag :-) ) var kvar hela matchen...de andra ville väl hem i tid och tyckte matchen var trist....

Lite trött är man idag, har inte sovit sa mycket och det blev nagra öl igar...men det är ok. Lugnt idag ocksa. Hoppas Schweiz vinner idag mot Turkiet! Annars kommer EM-stämningen sjunka rejält här och det blir deppigt och de vill vi inte....bor man här haller man ju pa Schweiz. Sa forza la Suisse idag!

Det blir svart för Sverige mot Spanien, de var pigga igar. Men vinst mot Ryssland borde ju räcka, Grekland lär inte ha en chans mot de duktiga spanjorerna. Som är supercoola fans! I Fanzone var manga där, kanske flera tusen och de firade segern saklart. Ska nog till Spanien i sommar, verkar vara ett härligt land att sommarsemestra i.

Tjingeling - Zlatan är kung!

Mitt i EM-febern del 2 och barn- och Stockholmsfunderingar

Tja, det är väl lögn (rubriken), där jag jobbar märker man inte av att EM spelas. Här är det lugnt och tyst som vanligt. DEt har varit lugnt pa jobbet och det är väl inte alltid positivt, tiden gar väldigt langsamt.

Och jag maste stanna till 18.00, tyvärr. Vi har blocktider 9-16, man far varken komma senare än 9.00 eller ga tidigare än 16.00. Och sedan har vi i Application Management teamet en ny regel. En maste vara här till 18.00 och en alltid 8.00 pa morgonen.

Sa jag och min kollega gjorde upp ett schema. Jag tog pa mig tre dgr att jobba till 18.00: Tisd, tors & fre! Kom pa att det inte är sa smart....Jag maste ju ända alltid komma 9.00....blir ju en timma mer....men att ga 16.00 är inte sa vanligt här, sa det spelar inte sa stor roll.

Pa lunchen typ lovade jag att inte ta mer semester än dessa tva veckor i ar....far se om jag klarar det. Jag har totalt bara fyra veckors semester, det är lite. I allafall lite om man jämför med mina syskon. De har fem veckors semester. Plus mammaledighet. Sa lirkar mamma, pappan ihop semster och barndagar kan de fa ihop tio veckors ledight varje sommar fram till barnet är 8 ar....det är inte illa. Skulle jag fa barn här i Schweiz far man fyra manaders mammaledighet...gar ju inte att jämföra.

Fast sa länge jag inte har barn är det bättre här, högre lön och lägre skatt.........och alla barnlösa har ju bara fem veckors semester i Sverige ocksa. Jag ska inte klaga - jag hade semester i sex ar när jag pluggade. Därför en gruvligt stor studieskuld. Därfär är jag glad över jobbet här!

När jag tänker pa min tid i Stockholm tänker jag mest positiva tankar. Förutom de första manaderna. Flyttade fran underbara Bruetten till ghettot Ronna utanför Södertälje.........och grejen var att jag hade först planerat att stanna ytterligare minst ett halvar i Schweiz. Varje morgon jag vaknade önskade sig att jag inte var där jag var.

Men med tiden lärde jag mig verkligen älska Stockholm. Har bott lite överallt. Först da utanför Södertälje i ett och ett halvt ar........sedan i egen studentlägenhet i södra Hasmmarbyhamnen........de är borta nu. Sedan i Solna i korridor och ett tag i ett rum vid Svedmyra. Och senaste aret pa Lidingö......

Ett tag saknade jag verkligen Stockholm och jag fick tillbaka den känslan jag hade där när jag just flyttat fran Schweiz, fast tvärtom. Att jag ville vara nagon annanstans.

Men tror det eller inte - nu är jag glad över att vara här. Det tar tid att trivas. Allt är inte perfekt här. Men det är tillräckligt bra. Och Stockholm är ända bra langt bort fran EM-yran........

Mitt i EM-febern

Tråkigt att Schweiz förlorade, men jag tycker ändå det är underbart att Schweiz är värdland för detta EM och att vara "där det händer". Här är från Zürich HB:



Dessa killar är gigantiska! Deras fötter är ungefär som mina ben....

Var i Fanzone vid Bellevue igår med Sabrine och kollade på invigningsmatchen. Mycket folk (ca 5000) och bra stämning trots förlusten. Vädret var inte så bra, men inget regn under matchen iallafall. Såg första halvlek vid Zürichsee, ett träd skymde utsikten över storbildsskärmen lite:



Mitt bland alla schweizare såg jag en svensk tröja. Jag ville visa mina sympatier för landet jag bor i och köpte ett EM-set på manor....så länge jag inte öppnar munnen märker väl inte någon att man inte är schweizare....:-) Efter matchen var det lite deppigt, åkte hem och såg Portugal-Turkiert hemma. Ronaldo är cool! Har tippat honom till EM:s skyttekung!



Ikväll spelar Tyskland. Är lite splittrad när det gäller tyskarna, man gillar de i vissa avseenden, i andra inte....men de är bra på fotboll, får man väl hålla med om!

På tisdag kväll drar Sveriges matcher igång! Grekland....hoppas SWE vinner!

Lunchblogg

Snart är det dags att äta lunch, ska bli gott. Vi beställer mat fran ett matlagningsteam som kommer hit med god mat, bara CHF 8 per person, billigt och bra ;-)

Far alltid panik när jag bloggar pa jobbet, men nu är chefen borta, sa. Har blivit lite mkt alkohol för mig den senaste tiden, men ytterst lite varje dag, typ.
 
Igar = tva glas vin + en feldschlössen pa jobbet, vi firade nya grejer.
I tisdags = En heineken med Caro, min jetskompis som jag inte träffar sa mkt längre da hon numera bor i Bern typ med sin pv.
I söndags = en halv carlsberg vid quai brücke med en kompis, Sabrine, fran mitt nya lag, Lioness.
I lördags = en heineken(5 dl)  själv.

Aprapa heineken, jag följer slaviskt "enjoy heineken responsibility" pa
http://www.enjoyheinekenresponsibly.com/CountrySelect.aspx?ReturnURL=/Default.aspx

För er som inte vet, drick typ bara 1-2 öl per gang istället för mer = inte bra. Jo, det har hänt att även jag med heineken druckit mer, här kommer mina bästa heineken-minnen:

1. Min 25-arsdag i Kanada, London, Ontario. Far en 3 liters flaska heineken & ett fint happy birthday kort jag ännu har kvar fran mina utbytesstudent-friends dar. Flaskan fick jagi inte med hem, tyvärr....;-)
2. All star förra aret....blev nog fyra fem öl själv....bjöd lite och när pengarna tog slut cashade min jets-kompis upp pixen...fick sa daligt samvete sa jag gav henne en freebandyklubba + salming bag som kompsensation....iaf tror jag ina hon sa nej...petra k ja, jenni A ja, N Stadelmann ja, mirca ja, sedan pa ett annat ställe Matilda H ja, men inte heineken....
3. Mitt första innebandymal i sverige....kvällen innan med Malin pa studentpub, ca fyra heineken....

tja det var det ;-)

och nu blir det mer över em ;-) jippie ;-)