Hermine Dahlerus tackar nej till landslaget???

Vad är detta?

F-n vad trist det är att se hur stjärnor ersätts med sämre spelare. Ingen spelare i hela världen kan ersätta henne! Helga Karlsson eller Josefina Eiremo vore dock ett bättre val, enligt mig.

Minne, Minne, skadad, hur då?

Visst tar karriären slut någon gång, men Minnes får aldrig ta slut, jag gråååter!


Trist att missa resten av hennes karriär, har följt den nu sedan 2005....TRIST var ordet. Tur att man slipper se eländet i Göteborg, känn ingen sorg för mig Göteborg, men känn sorg för Minnes NEJ!

Torsdag! Dagen efter onsdagen....

image33

Läste om Ina Rhöös, Stadelmanns och Andereggs bilolycka. Vad otäckt, kunde ju gått riktigt illa. Själv vågar jag inte ta körkort, samtidigt som jag är lite flygrädd....min jets-kompis Caro kör ibland i 140 på motorvägen mellan Zürich och Winti, men nu åker jag kollektivt hem istället, det blir ju dyrt med bensinen. Inget är gratis här!

Bättre att flyga, trots allt (se bilden)....SAS är bra! Jämför med Ryan air. De har bara ett enda plan på en hel dag....skulle åka med dem 13 okt 2007....trots att jag var vid flygbussen i god tid missade jag planet! Orsak: 1. flygbussen var försenad. EM-kval-match SWE mot Lichtenstein, galna fotbollshuliganer tränger sig före....

fick boka om planet och valde SAS, det går ju bara en buss till Skavsta, men bussar var tionde minut till Arlanda!

Slutade med att flygbussarna betalade den nya resan, bra gjort!

Tur att jag inte är sjuk längre, iallafall, skönt att vara frisk och kunna träna igen....idag hade vi en lugn dag på jobbet. Fulltecknad innebandyhelg väntar. EFT på lördag och matcher med laget på söndag.

Igår var vi äntligen alla spelare på träningen, dvs 10 spelare och 2 målvakter. Ingen superträning av mig, har tappat konditionen lite märker jag. I september tränade jag mycket, sprang Lidingöloppet och var flitig. Sedan jag kom hit har träningsnivån dalat, ibland bara 1-2 gånger per vecka. Men nu har jag tänkt försöka träna iallafall 2-3 ggr per vecka. Det behöver jag, har ju ett kontorsjobb.

Imorgon, fredag, jippie hoooo! Behöver jag säga mer?

Imorgon börjar EFT....ska bli skoj att se herrarna, det blir inte så ofta för mig. Hoppas det blir jämnare för damlandslagen i Göteborg, som i semin i VM:n: spänning är skoj! Lycka till: gult, blått, rött och vitt....när Schweiz spelar håller jag lite på dem, fast samtidigt är det trist att se spelare man följt mycket besvikna....konstig känsla!

Helgen snart slut och ny vecka väntar

Vilken härlig helg jag har haft! Inte lika fint väder som förra veckan, men ändå fint. Igår förmiddag var jag fortfarande inte så pigg efter min förkylning, men jag var ut med hunden, städade och pysslade lite och sedan åkte jag till Winti och var funktionär på en match (Red Ants-Piranha Chur).

Efter att ha dirigerat in bilar i kylan i fyrtio minuter kunde vi (jag och vår målvakt) äntligen komma in i hallen. Då stod det redan 2-1 till gästerna. En mycket spännande och sevärd match! Det svängde framåt och tillbaka. Red Ants förde spelet, hade stort bollinnehav, men förvaltade inte sina chanser så väl...Piranha kontrade snyggt och var vassare i sina avslut. De var högt tempo hela matchen igenom, ingen sömngångar-stillastående, avvaktande-svensk innebandy, utan fart och fläkt i 65 minuter. 15 sekunder kvar på matchen 5-5...turmål kan man väl säga ;-) Sudden....inga mål där, trots power play för Piranha....

Idag var jag med Sarah och Simon. Vi var och badade i Hallenbad, trevligt. Gjorde en film, åt god mat, nice....de ser dock rätt uttråkade ut här :-)

image32

tänkte åka och kolla på Zug-Dietlikon, men är rätt trött nu. Men nu är förkylningen snart över. Ser framemot nästa vecka :-) ska träna (iallafall på onsdag, blir väl någon löprunda själv också....), jobba (chefen är på semester, men ändå mycket jobb såklart), och spela två matcher i helgen i Chur! Mot serieledarna....och mot de som är näst sist. Bli nog svårt att vinna, men det är kul att få spela matcher i allafall!

So long ;-)

underbara Zürich!

Är fortfarande dålig. Inte kul, ingen träning alls i veckan. Bara jobb och sängen. Lite promenixer.

Zürich är en underbar stad att bo i! Lite som en kombination mellan Sthlm & Göteborg med den schweiziska naturen. Trivs bra här. Har anmält mig till en kurs i italienska. På tisdagar.

Helgen var bra. Spelade inne/freebandy med barnen upp på berget där vi bor. Fin utsikt över sjö & berg, känns verkligen att man bor i Schweiz, härligt med både stadspulsen och naturen. Jobbigt med avstånden till jobb & träning. Dagarna blir:

6:00 klockan ringer
7:00 springer till bussen vid neubühl
7:50 köper min andra-frukost på migros
8:00 börjar jobba
12:00 handlar lunch på mirgos
13:00-17/18:00 jobbar: lite admin, webb, etc. blandat.
18:00 åker hem/till winti=träningen
19:00 hemma, lagar mat, TV, dusch,sängen.
22.00 somnar.../onsdagar/fredagar 00.00...pga sena träningstider.

tur att man har helgerna iallafall!

och imorgon pengar på kontot, man tackar, bugar & bockar :-)

I helgen ska jag vila upp mig och umgås lite m familj och vänner.

so long!

Sjukling

Idag är jag sjuk. Inte för ngn bryr sig, men ändå. Hosta. Tränade ändå igår. Kul träning fram tills 2 mål. Då gick det inte bra, vi var looser-fyran. Fem-fem är svårt att spela, vi är ju så få.

Jobbade inte idag, sjukanmälde mig för att jag hostade mkt. Men vädret var ju så fint, så jag gick till posten och hämtade ut mitt Internet-paket...sååååååå äääääntligen har jag Internet hemma :-)

Var på Sihlcity och köpte presenter. Tre innebandyklubbor blev det: en Salming till Simon, orange. En ljusblå Zone till Sarah (aupairbarnen). En grön Zone till Davide, min kompis son, som fyller fyra imorgon.

Ska på barnkalas imorgon, jippie hooo, det är skoj! Tebbybjörnen bllllaaaa, när jag fyllde fyra år, nej, hårda paket uppskattas mer kanske? Jag hade dock velat ha en tebbybjörn (en gång i tiden), men jag är nöjd som det är. Jag, ZH och Winti :-)

Sedan 4 precision orginalet. Ville köpa freebandyklubbor, men de finns inte här ännu.

Hittade en cool bild från U19-VM i BE:

image27


Rutschade in det nya året i Flumserberg:

image28

Fastnade lite med min snowboard.

Här bor jag:



skulle behöva lite mer friends här, var är ni??

Här bor jag också:

image30

Segeltorp, södra stockholm inte så långt från botkyrkahallen.....firade min första jul där 24 december...
Jag och Alice, som fyller 3 år i sommar. Här ska jag springa och lira tennis och rida i sommar (finns stall i närheten), 5 min från min bostad:

image31

game, set, match? Om man bara hade ngn att spela med....

EFC, lagfunderingar & helgen som gick

Dietlikon vann igen. AIK ocksa....samma vinnare, skoj va?

Roligt var iaf igar: Sport Aktuell visar matchbilder fran Dietlikons segerjubel, nämner att Ina Rhöös spelat med IKSU (motstandarna detta ar) och att hon nu bytt till den schweiziska klubben. 20 minuten (som metro, gratis tidning), har stor bild pa dammästarna och artikel. Bra för sporten här iallafall!!!!

Haller inte pa ngt lag egenligen. Mitt hjärta klappar nog mest för Jets........sag de mot Winterthur United igar (NLB, Damer). Trist att jag inte är sa bra att jag kan spela NLB och att deras 1.liga lag har för manga spelare.

Vi i Red Ants 2 har för fa spelare. 3 spelare pa träningen i fredags, svart att vara motiverad.

Helgen gick snabbt trots att jag inte hade nagra planer.

Rönnby 4:a i EFC???!!!!

Alltså hallå, vad har hänt med svenska mästarna?

Detta är väl ett praktfiasko, eller?

De kom för att vinna. Lämnar Finland som 4:a......

Hörde Helena Lundqvists sågning av EFC. Dietlikon hade en lätt grupp. Fick vila nästan hela dagen innan semin. Rönnby hade tuff gruppspelsmatch, kvällen innan. Lördag förmiddag väntar semin mot CH-laget.

Kan förstå att matchen på fredagen satt i benen. Sedan att gå upp tidigt, spela match. Visst är det orättvist!

IKSU-Dietlikon i final, ja trist med samma lag!!!

Om det blir IKSU-Rönnby i SM-finalen igen, då ser jag aldrig daminnebandy igen.

EC-finalen känns totalt ointressant. Intressantare blir SML-slutspelet dam och SM-slutspelet dam.

EFT i Schweiz herr. SWE kommer gå hem segern, GÄÄÄÄSP.

Daminnebandyn är jämnare och mer spännande.

Vad sysslar Wiler med i EFC???!!! Skärpning!

En solig dag i Schweiz och tillbakablick

Fredag, det är bra. Lang vecka, första 5-dgrs-veckan pa längre. Sitter här och tittar ut över mitt "Windows"-fönster. Komiskt, min utsikt ser faktiskt ut sa. Ni vet, som XP:s backgrund. Fast pa riktigt. Solen skiner, inte bra när man jobbar.

Träning ikväll. Träning i onsdags. Var sa trött, gick tidigare. Idag är jag piggare. Gick daligt pa matcherna. Far lite passningar, springer fel. Spelet funkar inte. Men har bara 2 rundor kvar. Det är 4 matcher. 2*20 min. Löpande speltid.

Inga bra domare. De blaser sönder matcherna. Och speltiden rullar ju pa. Blir sur och frustrerad när spelet inte funkar. Ingen spelglädje. Som i mitt ex-lag, VBK, i höstas.

Sena träningstider. Maste upp tidigt och jobba. Tappar humöret, det är inte bra. Trivs här, men saknar Stockholm. Kompisarna, VBK, Brommahallen, familjen, Alice. Fast här är det ocksa bra. Man blir aldrig helt nöjd, eller hur?

2007 upp och ner, ner och upp DIF ser jag aldrig mer?

Flopplagen:

Vi mötte stora DIF en gång, "de krossade oss" fick vi läsa? Vi = VBK = 7 spelare. De = DIF = 30 spelare, en bänkad kedja....ho ho jultomtarna kom till vgrisarna?

Bilder under året: minnen som vi minns, baklänges:

2007.10.17 tränar med laget i mitt unihockey heart, vi sent, men bättre sent än aldrig:
image21

match imorgon, wish my good luck :-)

Diddeloo i Båstad:
image22

gillade allt utom centre courten ;-)

julklappen: att se honom igen, meine schatzi:
image23

sötis # 1!

image24

här i sthlms t bana!!!!

image25

ett årsdagen.............

image26

slutet gott allting gott nytt år 2008! Nu ska vi krossa allt, är man tabelljumbo kan man bara gå upp, toppen kan bara dala ;-) Skellefteå, mina tummar är tryckta, kör 100 % för nytt elitkontrakt.....!

Hoi mitenand!

Ny dag, nya tag. Idag är jag inte sa bitter längre. Jo, jag jobbar. Men det är fredag!

Och helgen star inför dörren........

Sa glad att licensen funkade. Ibland far man fixa saker själv.

Bra saker med Red Ants 2:

- Fina hallar (älskar rennweg.............! även om man maste plocka sarg, kommer hem kl 00.30, ska upp 5:30..........geiselweid är liten utan sarg, men fint golv och i winti, världens bästa innebandystad)

- Bra A-lag............(100 % och nytt guld, fast pa pappret är D 10 ggr bättre, men inget är väl omöjligt?)

- Fin hemmahall i Oberseen, även hemmahall för Winti United NLB, spelade 2.liga med dem 99/00, nu har de bara ett lag.)

- Tränaren är ok, men han gar när säsongen är slut. Lite negativ ibland, borde berömma de yngre spelarna mer, det behövs, annars blir man inte bättre!!!

- Han är dock bra, professionell, kommer varenda träning..........men har lite daligt med talamod som jag, nobody is perfect...

- Längre träningstider. Svettas iaf. En halltimme i Bromma är nu 1.20 timmar, plus bra Finnenbahn

- Färre spelare. Mer speltid.

- Färre matcher. Mer tid till annat. Aka snowboard, shoppa, va hemma, ringa kompisar i SWE.....

Gott nytt, tror jag stannar här minst 1 säsong till, men jag ändrar ju mig alltid...........!!!! Sa den som lever far se, eller hur?

Saknar dock dameliten:

Hermine, Widar, Lunkan och alla elitspelarna i SWE!!! Ni är mina guldhjältar.......ohne sie wäre ich nicht hier gewesen?!!

Ich denke schon.

Was denkst du, mein schatzi?

Idag 3.1.2008

Ja och sa ska jag spela pa söndag.

Ringde Swiss Unihockey.

Skoj?

Vinna är skoj, sa om vi vinner.

Men jag missar kanske den stoooooooooora matchen, far se om jag hinner hem :-)

Har sett fyra matcher Dietlikon har spelat och fem Red Ants har spelat..........

Nio matcher? Nej bara 8.......Tva ggr  har lagen mött varandra har sett bada, da blir det väl 8???? Snälla svara!!!!!!!!!

Tröja 21, bra val? De har inte 24 i B-laget, sa sorry för mig. Mitt favvo-nummer? 21:an duger kanske?

Ang. Pixbo Wallenstam, tränarnas favorit-finallag

Skräll om pixbos damlag vinner SM-guld?

Världens mest välmeriterade guldmedaljör som tränare?

Ex-landslagsstjärnor som Jessica Holmgren?

Nya supernyförvärv fran IBR Göteborg, stjärnorna fran division ett västra som är historiska, med sina 0-0 mot älvstranden. De kom med pa dn.se LöööööööPET!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2934&a=726698



och just det, fran damelitens tränare alla tippar pixbo-balrog........haha..........

Bra med partiska CR:r...........ska jag sätta pa mitt CV när jag blir stor ;-)

Ja, det gick bra....tack för omtanken.

.........jo licensen gick igenom.

Inte för att nagon bryr sig, men jo visst eftersom jag alltid har tur sa funkade det.

Nej, nu ska jag sluta vara sarkastisk.

Men det blir bara en halv säsong här. Behöver en bättre spielmässige Herausforderung om jag lyckas behalla mitt jobb.

Har match pa söndag........men NLA-laget som har den licensansvarige i laget, är pa träningsläger med stora Petra Kundert och resten av superstjärnorna. De är ngnstans i Schweiz. Inte tillgängliga, svarar inte pa mail..........WUNDERBAR.

Nej nu ska jag sluta klaga. NLA-laget har ju en STOOOOOOOOOOOOOOR match mot FB Riders. Mkt viktigare än vi Breitensport som vi kallas. I RA är U21-juniorrna och NLA allt. De andra lagen är inte mkt värda.

Nästa säsong ska jag nog spela i ett A-lag, med potential att ga upp i NLB....jag är sa bra, iaf för 1.liga. Men hellre 2.liga än NLB, hellre spela än sitta.

Ingen svarar pa min blogg..............men ja, det var väntat.

tjingeling, gott nytt ar pa alla i SWE, speciellt Hermine, saknar dig!!! och WIDAR, saknar dig ocksa. Du är trevligare än Kundert.

Skämt. Henne känner jag inte. NLA är sa stora, för stora för oss, och SWE.