En regning söndag

I fredags kväll på väg hem från jobbet hamnade jag mitt i åskvädret som vanligt. Som tur var kunde jag gömma mig under ett busshållsplatstak vid Neubühl under det värsta ovädret...men sedan dess har det regnat...hela helgen. I torsdags passade jag på att bada. Härligt, jag älskar Zürichsee! När man badar ser man alperna på distans på ena sidan och staden på andra. Annars saknar jag EM-stöket lite. Det var som en enda stor fest. Jobbet gick man bara till per automatik, medan allt fokus var på Torres, Zlatan, Frei och de andra superstjärnorna. Det sägs att regnet öste ner hela EM. Men det är inte sant! Såg till exempel Spanien-Ryssland i bästa väder i Oberer Letten när HB. Det regnade i Österrike där matchen spelades, men inte här i Zürich. Italien-Spanien är ett annat exempel, superväder. Såg vid Sihlcity. Har inga fantastiska bilder att bjuda på men de bästa bilderna har man i minnet (ni som sett "En underbar dag" men bland annat Ethan Hawke vet vad jag menar).

Men väl en bild på Timmy, min systerson...vars storasyster Alice snart har födelsedag (19 juli). Vill fixa present idag men allt utom HB är stängt. Timmy har jag inte sett i verkligheten, så jag kan bara drömma om hur han ser ut. Men söt är han, tror jag:



Vad ger man till en tjej som har allt? Förra året blev det en mjukis-Diddlina och en Schweiz-tröja. Innebandyklubbor har hon så det räcker. Hon älskar bollar, så kanske, en handboll?

Nu är det mindre än två veckor kvar! Ska bli skönt att lämna regn- och åsklandet och få bada i medelhavet. Kan inte vänta på 30-graders värme, ljuva sandstränder, mysiga utekaféer och storstadsplus. Ska bli underbart, fantastiskt och otroligt skönt! Viva Espania!

Igår bakade jag kärleksmums och kollade på Bridget Jones filmerna. Idag blir det Syriania med min favoritskådespelare Matt Damon. Och sedan ska jag bara härda ut i tio arbetsdagar till för att sedan bege mig söderut....life is great :-)

Tim, Alice & semester- och (för)säsongstankar

Igår köpte jag en present till min nyfödda systerson. Det blev ett Puma-set a la Schweiz landslag. Här är Alice med sin gulliga lillebror:



Som ska heta Tim Simon Valter Rådevik. Här är han igen:



Vilken sötis! Jag längtar efter att få träffa honom.

Annars längtar jag till min semester. Mindre än tre veckor kvar. Robert kommer 25 juli. Anländer 18:40 på Zürich Flughafen. Får åka direkt från jobbet. Jobbar alltid till 18.00 på fredagar. Sedan åker vi först till Lugano / Tessin, vidare till Italien (Pisa och någon ort till vid den italienska medelhavskusten). Stannar där några dagar. Sedan Monaco och ca en vecka i Spanien. Blir Barcelona och Valencia samt södra spanska medelshavskusten. Är nyfiken på Spanien! Har aldrig varit där. Längtar efter havet. Ska bli underbart att tågluffa, bada, sola och gå runt på mysiga gator och gränder i Schweiz, Italien, Monaco och Spanien i två veckor. Känner att jag behöver det efter att ha jobbat utan semester i snart åtta månader.

Fast jag ser framemot hösten också. Ny säsong! Såg inga herrmatcher här förra året. Ska ta igen det nu och kolla på GC och kanske HCR. GC:s hemmahall är nära där jag bor. Men jag ska också kolla på de viktigaste matcher i dam-SML då Zürichlagen Red Ants & Dietlikon spelar. Sedan blir det lite matcher själv också med Zürich Floorball Lioness. Träningshelg med Bülach Floorball en helg i mitten av augusti, Lioness Cup 14 september och seriepremiär i Zentrumhalle i Urdorf precis utanför mitt kontorsfönster vid Spitzacker femte oktober.

Idag då? Ska vila mig efter en lång jobbvecka. Handla mat, kanske klippa mig, köpa Desperate Housewives-kollektionen 3....njuta av helgen helt enkelt och kolla in hotell / vandrarhem till semestern. Sommaren är kort, så bäst att njuta av nuet :-)

Alice har fått en lillebror!

Min guddotter Alice fick en lillebror för en timme sedan. När Alice föddes för tre år sedan var jag tillsammans med hennes farmor de första i familjen som fick se henne. Nu blir jag nog sist eftersom jag är i Schweiz. Jag går miste om en del saker när jag är här. Man kan inte ha allt, inte samtidigt iallafall. För ett år sedan hade jag just börjat med ett nytt jobb i Stockholm och trodde att jag skulle stanna där, så fel man kan ha. Kan inte säga att det är bättre eller sämre här. Men det tristaste är nog att jag saknar familjen så mycket, dvs. Alice, mina syskon och min mammi. Denna bilden tog jag för ett år sedan:



Jag tror nog jag kommer hem till jul eller nästa sommar. Oavsett hur mycket kompisar jag skulle kunna få här kan ingen ersätta ens riktiga familj. Förra året hyrde jag stugor från mitt förra jobb och vi var där allihopa. Mysigt!

Saknar inte bara familjen, utan även staden: Stockholm. Zürich är fint. Men Stockholm är hemma. Och världens sötaste Alice bor där. Önskar jag var där nu, på Södersjukhuset där min systerson just har fötts! Annat jag saknar i Stockholm:

  • damelitserien
  • VBK (vars damlag inte längre existerar)
  • Mellanmjölken
  • Tunnelbanan (ja faktiskt - spårvagnen går långsamt)
  • Att känna sig hemma
Det är väl som så: Borta bra med hemma bäst!

Annars har EM varit roligt. Har kollat nästan alla matcher. Coolt att Spanien vann!